Tillsammans är vi starkare

IMG_1470

I förra veckan tog jag en fika med den här inspirerande och driftiga kvinnan, Malin Nylén. Hon har grundare till B.A.B.Y., ett nätverk för hälsointresserade tjejer och kvinnor.

Malin Nylén har tidigare hållit på med konst, testat att jobba som modell, varit klädansvarig på Budo & Fitness, jobbat som marknadschef på ett kosttillskottföretag och varit projektledare för olika events och chefredaktör för Sportguiden. Hon är utbildad hälsopedagog och personlig tränare. Malin är också gift med Mårten Nylén, personlig tränare som under våren fått deltagarna i programmet ”Biggest loser” i form.

Varför har du startat B.A.B.Y.?

– Jag ville skapa ett nätverk för tjejer i träningsbranschen, det skulle inte vara pretentiöst eller själviskt, utan tanken var att vi skulle hjälpa varandra. Jag vill att vi ska se konkurrens som som något positivt, att vi inte ska klanka ner på oss själva utan låta det inspirera oss till att själv bli bättre.

Du har knutit tolv ambassadörer, som alla är hälsoprofiler, till nätverket. Varför då?

– Jag vill inte fronta mig själv, utan lyfta fram ambassadörerna eftersom de gör nätverket trovärdigt. Alla står för hälsa men har olika nischer, för att alla ska ha någon att se upp till eller identifiera sig med.

Vad är målet med B.A.B.Y.?

– Ett mål är att inspirera och engagera, ett annat sätt att lära av varandra. Men träning och hälsa har också blivit en klassfråga, det vill jag lyfta fram och därför är också medlemskapet i B.A.B.Y. gratis. Vi anordnar fyra events per år och har en väldigt levande Facebook-grupp. På sajten kan man ställa frågor till våra ambassadörer och vi erbjuder rabatter hos olika företag.

Välgörenhet och förebyggande av ohälsa är också viktigt för dig. Varför det?

– Det grundar sig i att min mamma fick cancer 2005. Nu mår hon bra, men sedan dess har jag velat engagera mig för välgörenhet och bidra på olika sätt. B.A.B.Y. skänker 15 procent av sina intäkter till insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa. Just nu har vi en kampanj som vi kallar ”Vi gillar starka kvinnor” där vi säljer ett armband och 10 procent per armband går till samma stiftelse.  Vi samarbetar också till exempel med 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Till sist, vad är hälsa för dig?

– Det är klurigt, för hälsa är ju något självupplevt. Men för mig är hälsa att må bra och känna att jag är i balans. Då tränar jag fem till sex dagar i veckan, äter en bra bas med rätt energibalans för mig, sover bra och stressar inte för mycket. Då har jag utrymme för att ta ett glas vin ibland och så länge grunden är bra gör det inte så mycket om allt inte är helt optimalt precis hela tiden.

Foto: Linnea Frank.

Foto: Linnea Frank.

Kolla in B.A.B.Y.:s hemsida och Malin Nyléns hemsida!