Personlig träning med Oscar Jöback och Safe

I förra veckan var jag på ett pressevent som anordnades av Safe. Safe är ett företag som utbildar gyminstruktörer inom gruppträning, kostrådgivning och personlig träning. De presenterade sitt senaste koncept, PT 360, en omfattande utbildning till personlig tränare. Jag blev lite sugen, det hade ju definitivt varit en bra grej för mig att ha gått även om jag inte vill jobba som PT. Men det är både massa timmar och kronor som jag i så fall måste frigöra först.

Med på eventet var också Oscar Jöback, som är personlig tränare och instruktör. Han har också skrivit flera böcker, senast ”Lust att träna: kom igång & behåll din motivation”. 

Oscar Jöback

Oscar pratade bland annat om de olika typer av kunder han möter och vilken fördel det är för honom som personlig tränare att ta hänsyn till vilken personlighet hans kund har. Och vilken fördel det är för kunden och hens resultat.

Vi fick också några tips på vad man som kund kan tänka på när man väljer personlig träning:

  1. Fundera över varför du vill anlita en PT. Vilka mål har du och vilket syfte ska den personliga tränaren ha?
  2. Fråga vilken utbildning din PT har gått och om hen har en licens. Det finns olika licenser men den visar oftast att det är en längre och seriös utbildning som personen gått.
  3. Tänk på att det är du som väljer din PT. Byt om du inte tycker att ni klickar.