Ny snabbmat på stan – Hälsovagnen

Hälsoentreprenörerna Brian van den Brink och Norberto Lacourt som har skapat Hälsovagnen

Hälsoentreprenörerna Brian van den Brink och Norberto Lacourt som har skapat Hälsovagnen

Jag gillar verkligen alla initiativ som innebär att nyttig mat blir mer lättillgänglig. Tänk om det fanns lika många snabbmatställen med hälsosam mat som det finns Burger Kings, McDonald´s, korvkiosker och kebabställen. En trevlig nyhet i Stockholm är Hälsovagnen.

Det är helt enkelt en eldriven cargobike med kylbox fylld med mat från Svarta Lådan som ska finnas på i city under sommaren. Främst på platser där folk är på sommaren, som parker, badstränder och liknande. I sortimentet finns bland annat sallader, wraps, mellanmål och tapas. Maträtterna kostar 65-85 kronor.

Exakt var cyklarna befinner sig ska man kunna se via hemsidan. Och om ni är ett hungrigt gäng som hänger i t ex Tantolunden kan ni skicka ett meddelande på twitter och höra om en cykel kan komma till er! Än så länge finns det tre cyklar, varav en står på Skeppsbron 27, de andra cirkulerar. I maj är de ute på helgerna, men från och med juni till september ska de vara ute varje dag. De kan ta betalt med kort.

Sprang en gammal kollega från Gerdahallen, Magdalena Bibik, på pressträffen om Hälsovagnen. Jag känner nog ingen som har så mycket energi som hon och så många projekt på gång som hon kastar sig in i med liv och lust. Vi lärde känna varandra när vi gick aerobicledarutbildningen. Vi båda pluggade ihop eftersom vi var de enda som hade kuggat på anatomitentan. Men efter en lång natt med mycket Cola light klarade vi den och nu jobbar vi båda till stor del med hälsa så det gick ju bra ändå!

Magdalena Bibik